Revista Design
Revista Design
Sallë Ekspozite

From The Future

Sallë Ekspozite Salla e ekspozitës: Në sallë ekspozite, këpucët stërvitore dhe pajisjet sportive, të cilat janë prodhuar me teknologji injeksioni, janë në shfaqje. Vendi, duket si i prodhuar me presion të mykut injeksion. Në metodën e prodhimit të vendit, pjesë të mobiljeve sikur të ishin bashkuar me të prodhuara në myk injeksioni në mënyrë që të gjeneronin të gjithë. Shtigje të trashë qepëse që janë në tavan, zbutin gjithë vizualitetin teknologjik.

Butiku Dhe Salla E Ekspozitës

Risky Shop

Butiku Dhe Salla E Ekspozitës Dyqani i rrezikshëm u krijua dhe u krijua nga smallna, një studio projektimi dhe galeri e vjela e themeluar nga Piotr Płoski. Detyra shtronte shumë sfida, pasi butiku ndodhet në katin e dytë të një shtëpie banimi, i mungon një dritare dyqanesh dhe ka një sipërfaqe prej vetëm 80 sqm. Këtu lindi idea për të dyfishuar zonën, duke shfrytëzuar si hapësirën në tavan ashtu edhe hapësirën e dyshemesë. Atmosphereshtë arritur një atmosferë mikpritëse, shtëpiake, edhe pse mobiljet në të vërtetë janë varur kokëposhtë në tavan. Dyqani i rrezikshëm është dizajnuar kundër të gjitha rregullave (madje i kundërshton gravitetit). Pasqyron plotësisht frymën e markës.

Mikpritja E Stadiumit

San Siro Stadium Sky Lounge

Mikpritja E Stadiumit Projekti i salloneve të reja Sky është vetëm hapi i parë i programit të madh të rinovimit që AC Milan dhe FC Internazionale, së bashku me Bashkinë e Milanos, po kryejnë me qëllim të transformimit të stadiumit San Siro në një strukturë shumëfunksionale të aftë për të pritur të gjithë ngjarjet e rëndësishme me të cilat do të përballet Milano gjatë ekspozitës së ardhshme EXPO 2015. Pas suksesit të projektit skybox, Ragazzi & Partners ka realizuar idenë e krijimit të një koncepti të ri të hapësirave të mikpritjes në majë të stendës kryesore madhështore të San Siro Stadium.

Shkallë E Vogël Zyre

Conceptual Minimalism

Shkallë E Vogël Zyre Dizajni i brendshëm është i zhveshur në një minimalizëm estetik, por jo funksional. Hapësira e planit të hapur theksohet nga linjat e pastra, hapjet me xham të madh që lejojnë shumë dritë natyrore të ditës, duke bërë të mundur që linja dhe avioni të bëhen elementet themelore strukturore dhe estetike. Mungesa e këndeve të drejta përcaktoi nevojën për të përvetësuar një pamje më dinamike të hapësirës, ndërsa zgjedhja e një gamë të lehta ngjyrash të kombinuar me larminë materiale dhe tekstuale lejon hapësirën dhe unitetin e funksionit. Mbarimet e përfunduara të betonit ngrihen në mure për të shtuar një kontrast midis gri të bardhë-të butë dhe të ashpër-gri.

Kopsht

Tiger Glen Garden

Kopsht Kopshti Tiger Glen është një kopsht soditës i ndërtuar në krahun e ri të Muzeut të Arteve Johnson. Ajo është frymëzuar nga një shëmbëlltyrë kineze, e quajtur Tre Laughers of Tiger Glen, në të cilën tre burra kapërcejnë dallimet e tyre sektare për të gjetur një unitet të miqësisë. Kopshti u krijua në një stil të ashpër të quajtur karesansui në japonisht, në të cilin krijohet një imazh i natyrës me një rregullim gurësh.

Rimodelimi Krijues

Redefinition

Rimodelimi Krijues Projekti ishte i shkurtër për të mbajtur kontekstin malor, pa lëshuar kujtime fshatarëse të tipologjive të banimit malor. Ajo përfshinte një rinovim të madh të një shtëpie tipike malore. Gjithçka do të bëhej në vend, duke përdorur si materiale themelore metale, dru pishe dhe minerale, punë njerëzore dhe ekspertizë. Ideja kryesore që qëndroi pas kësaj ishte që objektet të fitojnë përdorim dhe vlerë sentimentale pasi pronarët do t'i konsiderojnë të dobishëm dhe të njohur, si dhe të hartojnë me fuqinë transformuese të materialeve në mendje.