Revista Design
Revista Design
Kopshti Privat

Ryad

Kopshti Privat Sfida konsistonte në modernizimin e një shtëpie të vjetër të vendit dhe e shndërron atë në një fushë paqeje dhe qetësie, duke punuar gjithëpërfshirëse si në zonat arkitektonike, ashtu edhe në ato peizazhe. Fasada u rinovua, punimet civile u bënë në shtrimet dhe pishina notuese dhe u ndërtuan mure mbajtëse, duke krijuar vepra të reja hekuri të falsifikuara për arkivat, muret dhe gardhet. Kopshtari, ujitje dhe rezervuari, si dhe rrufeja, mobiljet dhe aksesorët ishin gjithashtu gjithëpërfshirës me të.

Kafeja Dhe Restoranti

Roble

Kafeja Dhe Restoranti Ideja e dizajnit të saj u mor nga biftekët dhe duhanpirësit në SH.B.A., dhe si rezultat i ekipit hulumtues të fazës së parë, ekipi hulumtues vendosi të përdorë dru dhe lëkurë me ngjyra të errëta si të zeza dhe jeshile, së bashku me arin dhe trëndafilin ari u mor me një dritë luksoze të ngrohtë dhe të lehtë. Karakteristikat e dizajnit janë 6 llambadarë të mëdhenj të pezulluar të cilat përbëhen nga 1200 çeliku të anodizuara me dorë. Si dhe banakun prej 9 metrash, i cili është i mbuluar nga një çadër 275 centimetra i cili përbëhet nga shishe të bukura dhe të ndryshme, pa asnjë mbështetje që mbulon banakun e barit.

Hulumtimi Dhe Zhvillimi Arkitektonik

Technology Center

Hulumtimi Dhe Zhvillimi Arkitektonik Projekti arkitektonik i Qendrës së Teknologjisë ka si udhëzim integrimin e ansamblit arkitektonik në peizazhin përreth, një hapësirë e qetë dhe e këndshme. Kjo ide përcaktuese e bën ansamblin një pikë referimi të humanizuar, të destinuar për zhytjen e nevojshme intelektuale të studiuesve që do të veprojnë në të, të shprehur në qëllimin e tij plastik dhe konstruktiv. Dizajni i mrekullueshëm dhe i integruar i kulmeve në formë konkave dhe konveks pothuajse prek linjat e theksuara horizontale duke përcaktuar kështu, karakteristikat kryesore të kompleksit arkitektonik.

Dizajni I Brendshëm

Gray and Gold

Dizajni I Brendshëm Ngjyra gri konsiderohet të jetë e mërzitshme. Por sot kjo ngjyrë është një nga linjat e kokës në stile të tilla si papafingo, minimalism dhe hi-tech. Grey është një ngjyrë e preferencës për intimitetin, pak paqe dhe prehje. Më së shumti fton ata, të cilët punojnë me njerëz ose janë të angazhuar në kërkesa njohëse, si një ngjyrë e përgjithshme e brendshme. Muret, tavani, mobiljet, perdet dhe dyshemetë janë gri. Ngjyrat dhe ngopja e gri janë vetëm të ndryshme. Ari u shtua nga detaje shtesë dhe aksesorët. Isshtë theksuar nga korniza e figurave.

Shtëpi

Santos

Shtëpi Duke përdorur drurin si elementin kryesor konstruktiv, shtëpia zhvendos dy nivelet e saj në seksion, duke gjeneruar një çati me xham për t'u integruar me kontekstin dhe lejuar hyrjen e dritës natyrore. Hapësira e dyfishtë me lartësi artikulon atë marrëdhënie midis katit të parë, katit të sipërm dhe peizazhit. Një çati metalike mbi llambën fluturon, duke e mbrojtur atë nga incidenca e diellit perëndimor dhe duke rindërtuar zyrtarisht vëllimin, duke përshtatur vizionin e mjedisit natyror. Programi artikulohet duke lokalizuar përdorime publike në katin e parë dhe përdorime private në katin e sipërm.

Dizajni I Brendshëm Komercial

KitKat

Dizajni I Brendshëm Komercial Përfaqësoni konceptin dhe markën e përgjithshme në një mënyrë inovative përmes projektimit të dyqanit, posaçërisht për tregun kanadez dhe klientelën Yorkdale. Përdorimi i përvojës së një lokacioni të mëparshëm pop-up dhe ndërkombëtar për të inovuar dhe rimenduar tërë përvojën. Krijoni një dyqan ultra-funksional, i cili do të funksiononte mirë për një trafik shumë të lartë, hapësirë të ndërlikuar.