Revista Design
Revista Design
Dizajni I Brendshëm I Shtëpisë Së Banimit

Urban Twilight

Dizajni I Brendshëm I Shtëpisë Së Banimit Hapësira është plot me pasuri të projektimit, në terma të materialeve dhe detajeve të aplikuara në projekt. Plani i kësaj banese është formë e hollë Z, e cila karakterizon hapësirën, por gjithashtu është një sfidë për të krijuar një ndjenjë hapësinore të gjerë dhe bujare për qiramarrësit. Designer nuk siguroi asnjë mur për të shkurtuar vazhdimësinë e hapësirës së hapur. Me anë të këtij operacioni, brendësia merr natyrën e diellit, e cila ndriçon dhomën për të bërë ambient dhe e bën hapësirën të rehatshme dhe të gjerë. Artizanati gjithashtu detajon hapësirën me prekje të shkëlqyera. Materialet metalike dhe të natyrës formojnë përbërjen e dizajnit.

Pavijoni I Kuajve

Oat Wreath

Pavijoni I Kuajve Pavijoni i kuajve është një pjesë e qendrës së sapo krijimit të kuajve. Objekti ndodhet në trashëgiminë kulturore dhe mbrohet nga zona kulturore e ansamblit historik të ekspozitës. Koncepti kryesor arkitektonik është përjashtimi i mureve masive të kapitalit në favor të elementeve të dantellave prej druri transparente. Motivi kryesor i ornamentit të fasadës është një model i stilizuar ritmik në formën e veshëve të grurit ose tërshërës. Kolonat e hollë metalike mbështesin pothuajse në mënyrë të papranueshme rrezet e dritës së çatisë prej druri të ngjitur, të cilat u ngritën lart, me përfundimin në formën e një siluete të stilizuar të kokës së kalit.

Shtëpi Private

The Cube

Shtëpi Private Për të krijuar një përvojë jetësore cilësore dhe për të ripërcaktuar imazhin e një ndërtese banimi në Kuvajt ndërsa ruajtjen e kërkesave klimatike dhe nevojave të intimitetit të diktuara nga kultura arabe, ishin sfidat kryesore me të cilat përballet projektuesi. Shtëpia e Kubit është një strukturë prej katër katëshe e strukturës prej çeliku prej çeliku e cila bazohet në shtimin dhe zbritjen brenda një kubi duke krijuar një përvojë dinamike midis hapësirave të brendshme dhe të jashtme për të shijuar dritën natyrore dhe pamjen e peizazhit gjatë gjithë vitit.

Shtëpi Në Fermë

House On Pipes

Shtëpi Në Fermë Një rrjet tubash prej çeliku të hollë të hedhur në një mënyrë të mprehtë minimizuar gjurmën e ndërtesës ndërsa siguron ngurtësinë dhe stabilitetin për të ngritur hapësirën e jetesës mbi këtë. Në përputhje me qasjen minimale të ikonave, kjo shtëpi në fermë është projektuar në kuadrin e pemëve ekzistuese për të zvogëluar fitimin e brendshëm të nxehtësisë. Kjo u ndihmua më tej nga tronditja e qëllimshme e blloqeve të hirit të Fly-it në fasadë me zbrazëtinë dhe hijen që rezulton duke e ftohur ndërtesën. Ngjitja e shtëpisë gjithashtu siguroi që Peizazhi ishte i pandërprerë dhe pamjet ishin të pakufizuara.

Shtëpi

Basalt

Shtëpi Ndërtuar për rehati, si dhe për të qenë elegant. Ky dizajn është vërtet tërheqës dhe tërheqës brenda dhe jashtë. Karakteristikat përfshijnë dru lisi, dritare të bëra për të sjellë shumë diell, dhe është qetësuese për sytë. Isshtë magjepsës nga bukuria dhe teknika e tij. Pasi të jeni në këtë shtëpi, nuk mund të mos vini re qetësinë dhe ndjenjën e oazës që ju merr përsipër. Flladi i pemëve dhe rrethinës me rrezet e diellit e bën këtë shtëpi një vend unik për të jetuar larg jetës së ngjeshur të qytetit. Shtëpia e Bazaltit është ndërtuar për të kënaqur dhe akomoduar një larmi njerëzish.

Oborri Dhe Dizajni I Kopshtit

Shimao Loong Palace

Oborri Dhe Dizajni I Kopshtit Duke përdorur një organizim të arsyeshëm të gjuhës natyrore dhe të rrjedhshme të peizazhit, oborri lidhen me njëri-tjetrin në dimensione të shumta, të përshkuara me njëri-tjetrin dhe shndërrohen pa probleme. Duke përdorur strategjinë vertikale me shkathtësi, diferenca prej 4 metrash në lartësi do të kthehet në pikëpamjen dhe veçorinë e projektit, duke krijuar një peizazh të oborrit shumë-niveli, artistik, të gjallë, natyror.