Revista Design
Revista Design
Qendra E Të Mësuarit

STARLIT

Qendra E Të Mësuarit Qendra e të mësuarit Starlit është krijuar për të ofruar trajnime për performancën në mjedisin relaksues të të mësuarit për fëmijët 2-6 vjeç. Fëmijët në Hong Kong po studiojnë nën presion të lartë. Për të fuqizuar formën dhe hapësirën përmes paraqitjes dhe për të përshtatur programe të ndryshme, ne po aplikojmë Planifikimin e Qytetit të Romës së Lashtë. Elementet rrethore janë të zakonshëm përgjatë rrezatimit të krahëve në aranzhimin e boshtit për të lidhur klasën dhe studiot midis dy krahëve të veçantë. Kjo qendër e të mësuarit është krijuar për të krijuar një atmosferë të lezetshme mësimore me hapësirë sa më të madhe.

Dizajni I Zyrës

Brockman

Dizajni I Zyrës Si një firmë investimesh e bazuar në tregtinë e minierave, efikasiteti dhe produktiviteti janë aspektet kryesore në rutinën e biznesit. Dizajni fillimisht u frymëzua nga natyra. Një frymëzim tjetër i dukshëm në dizajn është theksi në gjeometri. Këta elementë kryesorë ishin në pararojë të modeleve dhe kështu u përkthyen vizualisht përmes përdorimit të kuptimeve gjeometrike dhe psikologjike të formës dhe hapësirës. Në ruajtjen e prestigjit dhe reputacionit të ndërtesës tregtare të klasit botëror, një arenë unike e korporatës lind përmes përdorimit të qelqit dhe çelikut.

Restoranti Barbeque

Grill

Restoranti Barbeque Fushëveprimi i projektit është rimodelimi i dyqanit ekzistues të riparimit të motorit 72 metra katror në një restorant të ri Barbeque. Fushëveprimi i punës përfshin një ridizajnim të plotë të hapësirës së jashtme dhe të brendshme. E jashtme u frymëzua nga një bashkim grilë Barbeque me skemën e thjeshtë me ngjyra të zezë dhe të bardhë të qymyrgurit. Një nga sfidat e këtij projekti është të përshtatet me kërkesat agresive programatike (40 vende në zonën e ngrënies) në një hapësirë kaq të vogël. Për më tepër, ne duhet të punojmë me një buxhet të vogël të pazakontë (40,000 dollarë amerikanë), i cili përfshin të gjitha njësitë e reja HVAC dhe një kuzhinë të re tregtare.

Vendbanim

Cheung's Residence

Vendbanim Vendbanimi është krijuar me thjeshtësi, hapje dhe dritë natyrale në mendje. Gjurmët e ndërtesës pasqyrojnë kufizimin e zonës ekzistuese dhe shprehja formale është menduar të jetë e pastër dhe e thjeshtë. Një atrium dhe ballkon janë të vendosura në anën veriore të ndërtesës që ndriçojnë hyrjen dhe zonën e ngrënies. Dritaret rrëshqitëse janë dhënë në skajin jugor të ndërtesës ku dhoma e ndenjes dhe kuzhina janë për të maksimizuar dritat natyrore dhe për të siguruar fleksibilitet hapësinor. Dritat e dritave janë propozuar në të gjithë ndërtesën për të forcuar më tej idetë e projektimit.

Qendra E Përkohshme E Informacionit

Temporary Information Pavilion

Qendra E Përkohshme E Informacionit Projekti është një pavijon i përkohshëm i përzierjes në Trafalgar, Londër për funksione dhe ngjarje të ndryshme. Struktura e propozuar thekson nocionin e "përkohshmërisë" duke përdorur riciklimin e kontejnerëve të transportit si material parësor të ndërtimit. Natyra e saj metalike ka për qëllim të krijojë një marrëdhënie të kundërta me ndërtesën ekzistuese duke forcuar natyrën e tranzicionit të konceptit. Gjithashtu, shprehja zyrtare e ndërtesës është organizuar dhe rregulluar në mënyrë të rastësishme duke krijuar një pikë referimi të përkohshme në vend për të tërhequr ndërveprimin vizual gjatë jetës së shkurtër të ndërtesës.

Salla E Ekspozitës, Shitja Me Pakicë, Libraria

World Kids Books

Salla E Ekspozitës, Shitja Me Pakicë, Libraria Frymëzuar nga një kompani lokale për të krijuar një librari të qëndrueshme, plotësisht operative në një gjurmë të vogël, RED BOX ID përdori konceptin e një 'libri të hapur' për të hartuar një përvojë të re me pakicë të vogël që mbështet komunitetin lokal. E vendosur në Vancouver, Kanada, World Kids Books është një sallë ekspozite e parë, librari i dytë me pakicë, dhe një i treti në dyqan online. Kontrasti i guximshëm, simetria, ritmi dhe pop i ngjyrave i tërheq njerëzit brenda dhe krijojnë një hapësirë dinamike dhe argëtuese. Shtë një shembull i shkëlqyeshëm se si një ide biznesi mund të përmirësohet përmes modelimit të brendshëm.