Revista Design
Revista Design
Dizajni I Ekspozitës

Multimedia exhibition Lsx20

Dizajni I Ekspozitës Një ekspozitë multimediale iu kushtua 20 vjetorit të ri-futjes së parave të monedhës kombëtare. Qëllimi i ekspozitës ishte prezantimi i kornizës së trinitetit mbi të cilin u bazua projekti artistik, përkatësisht kartëmonedhave dhe monedhave, autorët - 40 artistë të shquar Letonezë të zhanreve të ndryshme krijuese - dhe veprat e tyre artistike. Koncepti i ekspozitës lindi nga grafiti ose plumbi që është boshti qendror i një lapsi, një mjet i zakonshëm për artistët. Struktura grafit shërbeu si elementi kryesor i projektimit të ekspozitës.

Hapësira Tregtare

De Kang Club

Hapësira Tregtare Dekang ndodhet në qendrën tregtare të Guangzhou, Kinë, është një SPA dhe argëtim një nga projektet tregtare. Projekti është në konceptin e projektimit të "peizazhit urban" si çelës themelor për t'iu përgjigjur kërkesave të jetës moderne urbane.

Qendra Wellness

Yoga Center

Qendra Wellness E vendosur në rrethin më të ngarkuar të qytetit Kuvajt, qendra e yogës është një përpjekje për të rigjallëruar katin e bodrumit të Kullës Jassim. Vendndodhja e projektit ishte jostodoks. Sidoqoftë ishte një përpjekje për t'u shërbyer grave si brenda kufijve të qytetit ashtu edhe nga zonave përreth banimit. Zona e pritjes në qendër ndërthuret me dollapët dhe zonën e zyrës, duke lejuar rrjedhën e qetë të anëtarëve. Zona e Dollapit është më pas me zonën e larjes së këmbëve që sinjalizon "zonën e lirë të këpucëve". Nga atëherë e tutje është korridori dhe salla e leximit që të çojnë në tre dhomat e yogas.

Bistro

Ubon

Bistro Ubon është një bistro Thai, e vendosur në thelbin e qytetit të Kuvajtit. Ajo mbikëqyr rrugën Fahad Al salim, një rrugë e respektuar mirë për atë që është tregtia në ditë. Programi hapësinor i këtij bistro kërkon një dizajn efikas për të gjitha zonat e kuzhinës, ruajtjes dhe tualetit; lejimi i një zone të gjerë ngrënieje. Që kjo të realizohet, punimet e brendshme ku duhet të integrohen me elementët strukturorë ekzistues në një mënyrë harmonike.

Zona Tregtare Dhe Salla E Pritjes Vip

Commercial Area, SJD Airport

Zona Tregtare Dhe Salla E Pritjes Vip Ky projekt bashkohet me trendin e ri në aeroportet e dizajnit të gjelbër, ai përfshin dyqane dhe shërbime brenda terminalit dhe e bën pasagjerin të kalojë një përvojë gjatë instancës së tij. Trendi i Dizajnit të Aeroportit GREEN përfshin hapësirat me një vlerë të projektimit më të gjelbër dhe më të qëndrueshëm të aeroporturës, tërësia e hapësirës së zonës tregtare është ndezur nga rrezet e diellit natyror falë një fasade xhami monumentale që përballet me pistën. VIP Lounge ishte dizajnuar me një koncept të dizajnimit të qelizave organike dhe pararojë, në mendje. Fasada lejon intimitetin në dhomë pa bllokuar pamjen në pjesën e jashtme.

Shtëpia E Banimit

Trish House Yalding

Shtëpia E Banimit Dizajni i shtëpisë u zhvillua në përgjigje të drejtpërdrejtë të sitit dhe vendndodhjes së tij. Struktura e ndërtesës është e përbërë për të pasqyruar tokën pyjore përreth me kolonat e raking që përfaqësojnë kënde të parregullta të trungjeve të pemëve dhe degëve. Hapësira të mëdha qelqi mbushin boshllëqet midis strukturës dhe ju lejojnë të vlerësoni peizazhin dhe vendosni sikur të shikonit nga mes trungjeve dhe degëve të pemëve. Lidhja tradicionale e zezë dhe e bardhë në Kentish përfaqëson gjethet që mbështjellin ndërtesën dhe mbyllin hapësirat brenda.